Skip to main content

Werkwijze en behandelingen

Werkwijze

Wanneer je jouw hond naar de trimsalon brengt moet je hem enkele uurtjes afstaan. Dat is in het begin even wennen voor jou en voor je hond. Lang knuffelen met je hond voor je weggaat maken het afscheid alleen wel moeilijker voor je hond. Om het voor zowel de hond als voor jezelf zo prettig mogelijk te maken, neem ik de hond aangelijnd van je over en begin ik meteen met de behandeling. De hond is dan afgeleid en heeft dan nauwelijks in de gaten dat je even weg bent.

Extra assistentie waar nodig
Mocht het nodig zijn dan is er voor een (angstige) hond altijd extra assistentie beschikbaar. Een groot voordeel omdat er tijdens de behandeling door die assistentie wat afleiding en extra geruststelling wordt gegeven. Het verkort daarmee de behandeltijd waardoor de honden niet onnodig lang op de trimtafel hoeven te staan.

Nieuwste apparatuur
De frisse moderne trimsalon beschikt over de nieuwste apparatuur zoals een ‘hydrobath’ met goede en uitgebalanceerde shampoos. Er is een veilige wachtruimte voor de hond en er zijn meerdere trimtafels omdat ik meerdere hondentrimmers tegelijk tot mijn beschikking heb.

Behandelingen

Wassen
Alleen een tussentijdse wasbeurt kan altijd. Na het bad föhnen we je hond weer droog. We checken de nagels en knippen indien nodig de haren tussen de voetzooltjes uit en/of knippen de haren rondom de ogen weg.

Ontwollen
Ontwollen is een behandeling waarbij we de onderste wollaag van een hond wassen waardoor het overtollige en loszittende haar eruit komt. Door het waterblazen na de wasbeurt worden deze losse haren weggeblazen. Met name bij de Newfoundlanders, labradors en herdershonden is dit geen overbodige luxe. Loszittende haren kunnen jeuk veroorzaken en door deze eruit te wassen en te blazen zal het voor de hond een stuk aangenamer worden. Je zult het verschil gaan merken omdat je hond daarna veel minder verhaart.

Ontklitten
Goed borstelen en kammen volstaat in de meeste gevallen om klitten te verwijderen. Door dit regelmatig thuis te doen voorkom je dat we de viltlaag eraf moeten scheren. In sommige situaties zal het helaas toch nodig zijn. Ontklitten kan voor je hond pijnlijk zijn. Daarom kijken we allereerst naar het welzijn en de conditie van jouw hond.

Ontklitten is erg arbeidsintensief en zeer belastend voor de hond, voor het materiaal en ook voor de trimmer. Er worden daarom extra kosten in rekening gebracht naast de gewone trimbeurtkosten.

Knippen
Met knippen gaat het om het inkorten van een kroesvacht met een rechte schaar. Dit doen wij bij rassen als poedels en labradoodles.

Effileren
Met effileren gaat het om het inkorten van de vacht met een effileerschaar. Vooral toegepast bij de pomeriaan, de Maltezer, shih tzu, de Boomer en ook de labradoodle.

Uitdunnen
Via uitdunnen verwijderen we het overtollige haar door middel van zowel ‘plukken’ als met de effileerschaar. Vooral toegepast bij de flatcoated retriever, de golden retriever en bij de spaniels.

Scheren
Afhankelijk van de vachtsoort kan de vacht van een hond worden ingekort met een tondeuse. Dit is mogelijk met vachtlengtes tot ongeveer 20 mm.

Plukken/Strippen
Bij ruwharige vachten van goede kwaliteit wordt het haar ‘geplukt’. Hierdoor behoudt je hond zijn harde structuur en blijft de kleur voller en dieper.

Aanvullende behandelingen

Nagels knippen
Oren verzorgen
Anti-vlooien behandeling
Teken verwijderen

Bij verstopte of ontstoken anaalklieren verwijzen we u door naar uw dierenarts. Verstopte anaalklieren bij uw hond kunnen verschillende oorzaken hebben:

Voedingsverandering (te weinig vezels)
Diarree of te dunne ontlasting
Chronische problemen met de darmen
Te veel aanmaak van het anaalkliervocht
Een wormbesmetting
Verandering van de spierspanning van de sluitspier
Scheurtjes in de anaalzakjes, wat meestal een ontsteking tot gevolg heeft.

Geef je hond de verzorging die hij verdient.

Maak een afspraak